Scrum & Planning poker kaartspellen

bedrukken met eigen ontwerp / logo

Digidecks levert uw planning pokerkaarten bedrukt met eigen ontwerp of logo. Een planning pokerspel bestaat standaard meestal uit 4 sets met 13 kaarten met daarop de getallen 0, ½, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40 en 100. Daarbij worden vaak nog 3 kaarten met speluitleg toegevoegd.

Wij kunnen u gratis ons standaard ontwerp voor de voorzijde van de planning pokerkaarten aanbieden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een compleet eigen design aan te leveren. De achterzijde van de kaarten wordt altijd voorzien van uw eigen ontwerp.

Kenmerken planning poker kaarten

  • Standaard kaartformaat 56 x 87 mm. of 63 x 88 mm.
  • Kaarten voorzien van 2-zijdig fullcolour bedrukking
  • 4 x 13 kaarten per spel + 3 uitlegkaarten
  • Verpakkingsopties;
  • Minimum oplage voor 56×87 mm. formaat Scrum kaarten is 25 spellen
  • Prijs is afhankelijk van de oplage, formaat, aantal kaarten per spel en type verpakking.
  • Ons standaard planning poker ontwerp (voorzijde kaarten) bestaat uit 52 + 3 uitlegkaarten.

Waarom SCRUM poker kaarten gebruiken?

Binnen Agile is het gebruik van planning poker kaarten een waardevol hulpmiddel om tot om een relatieve schatting te komen bij het plannen van werkzaamheden bij IT projecten. Een planning poker kaartspel wordt ingezet om door middel van kaarten aan te geven hoeveel werk een “Backlog Item” inhoudt. De verschillen in de inschatting die wordt gegeven door de verschillende deelnemers worden besproken waarna het kaarten zich herhaalt totdat er een consensus wordt bereikt. De discussie die deze manier van inschatten oplevert zorgt ervoor dat iedereen betrokken is. Het doel is tot een accurate planning te komen die door het gehele scrum team gedragen wordt.

Een SCRUM Poker kaartenset bevat 52 kaarten waarmee 4 personen kunnen deelnemen aan Planning Poker. Een set bestaat uit 4 reeksen van 13 kaarten met daarop de getallen 0, 1/2, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 20, 40, 100. Deze kaarten symboliseren de hoeveelheid inspanning in dagen die van het team nodig is om een user story te realiseren, waarbij de 0 staat voor “reeds gerealiseerd of bijna geen inspanning”. Daarnaast bevat elke reeks een ? (“ik heb werkelijk geen idee hoeveel tijd dit gaat kosten”) en een afbeelding van een kop koffie (“ik heb behoefte aan pauze”).